PREMIJER FBIH

Nikšić o usvajanju budžeta FBiH: Jasne poruke onima koji misle da politikom ucjena mogu nešto postići

Želim se javno zahvaliti svim zastupnicima, njih 60, koji su glasali i podržali budžet

Facebook

N. Aj.

25.1.2024

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić istakao je da mu je žao što jučer nije prisustvovao sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Zbog zdravstvenog stanja bio je onemogućen.

- Nisam bio u prilici da se lično zahvalim zastupnicama i zastupnicima koji su po hitnoj proceduri izglasali budžet FBiH za ovu godinu. Pratio sam, naravno, sjednicu i želim se javno zahvaliti svim zastupnicima, njih 60, koji su glasali i podržali budžet. Posebno mi je drago da se pokazalo kako i u opoziciji, a iz rezultata glasanja je jasno da je i dio njih glasalo "za", ima dovoljno odgovornih, savjesnih i konstruktivnih zastupnika spremnih da interes građana stave ispred uskih kratkoročnih interesa i politikantskih kalkulacija kako treba sve blokirati zato što oni više nisu dio vlasti - naveo je Nikšić u Facebook objavi.

Naglasio je da je broj glasova "za" poslao još jednom jasnu poruku da mogu sami donositi odluke bitne za naše građane.

- Naravno da ima i onih drugih kojima se također zahvaljujem što su pokazali svoje pravo lice jer su na taj način sami demonstrirali izostanak odgovornosti i spremnosti da svojim blokadama pokušaju proizvesti haos u BiH. Na svu sreću, ostali su u manjini. Jučerašnja podrška budžetu na zasjedanju Zastupničkog doma dobar je putokaz za funkcioniranje institucija u Federaciji i nada da se možda možemo odmaći od populističkog djelovanja od kojeg niko nema koristi. I budžet i deblokada radnih tijela Parlamenta također su velike poruke onima koji misle da politikom ucjena mogu nešto postići. Danas očekujemo da delegatkinje i delegati u Domu naroda potvrde budžet na svojoj sjednici, kako bi svi zajedno krenuli u realizaciju budžetom planiranih aktivnosti. Nastavljamo dalje - zaključio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.