VREMENSKA PROGNOZA

U BiH danas oblačno: Kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne

Vjetar slab do umjerene jačine. Facebook

Z. K.

27.1.2024

U BiH se očekuje naoblačenje. U ranim jutarnjim satima će u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Opća slika

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U Hercegovini i na zapadu opća slika će biti ljepša većim dijelom dana, uz više temperature i duže sunčane intervale. 

Izraženije tegobe

U ostatku zemlje, tokom prijepodneva su kod osjetljivih osoba moguće nešto izraženije tegobe, obzirom da će preovladavati hladno i tmurno vrijeme praćeno slabijim padavinama.

Poželjno je djelimično reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. Sa stabilizacijom, drugi dio dana će posvuda biti ugodniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.