AVAZ SAZNAJE

Problemi u Željeznicama FBiH: Voz iskočio u Čapljini, mašinovođe upozorile na opasnost

Ovo je drugi slučaj u kratkom vremenskom periodu gdje pomenuti pomoćni voz iskače, kazao je izvor "Avaza" iz Željeznica FBiH

Na stanici Čapljina iskočila je Talgo garninuta. Avaz

27.1.2024

Prije nekoliko dana, tačnije 23. januara oko 19 sati i 45 minuta na stanici Čapljina iskočila je Talgo garninuta (tri vagona iste kompozicije), prilikom uvlačenja u slijepi kolosijek gdje se obično ta garnitura i ostavlja preko noći, saznaje portal "Avaza".

Dan poslije, prema saznanjima "Avaza", poslat je pomoćni voz iz stanice Rajlovac da podigne garnituru, ali kako ne bude uvijek kako se planira i da se zataškaju vandredni događaji, pomenuti pomoćni voz iskače između Konjica i Bradine zbog čega dolazi do potpune obustave željezničkog saobraćaja više od 24 sata.

Pomoćni voz kada je iskočio. Avaz

- Upozorenja mašinovođa gdje postoje pisani tragovi od prije godinu dana, nadležne službe su ignorisale i pod svaku cijenu iste koji su pisali pokušavaju degradirati za šta postoje mnogi pisani dokazi. Ovo je drugi slučaj u kratkom vremenskom periodu gdje pomenuti pomoćni voz iskače prvenstveno zbog katastrofalno loše pruge na koje nadležni ne obraćaju pažnju.

Mašinovođe koje svakodnevno voze ovom dionicom pruge svjedoci su katastofalnog stanja i još katastofalnijeg odnosa uprave prema svojim uposlenicima kojima svakodnevno život visi o koncu - kaže izvor "Avaza" iz Željeznica FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.