POTPISAN UGOVOR

Dogovorena isporuka 800 hiljada tona uglja iz Rudnika "Banovići" u 2024. godini

Predstavnici JP Elektroprivreda BiH i RMU „Banovići“ iskazali su zadovoljstvo zbog postignutog dogovora o isporuci uglja

RMU Banovići. Fena

FENA

31.1.2024

Sanel Buljubašić, v.d. generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, Fahrudin Tanović, v.d. izvršnog direktora za proizvodnju i v.d. direktora RMU „Banovići“ Rasim Dostović, potpisali su Ugovor o isporuci uglja iz Rudnika „Banovići“ u 2024. godini.

Ugovorom je definisana isporuka 300 hiljada tona uglja kvaliteta Mrki II i 400 hiljada tona uglja kvaliteta Mrki I za TE „Tuzla“, te 100 hiljada tona uglja Mrki I za TE „Kakanj“, po cijeni koja je u skladu s Odlukom Vlade FBiH od 12.12.2023.godine, o davanju saglasnosti na cijene uglja za termoelektrane.

Provedbom Ugovora s RMU „Banovići“ i planiranim isporukama uglja iz rudnika u sastavu Koncerna EPBiH, trebalo bi da bude obezbjeđen kontinuirani rad revitaliziranog Bloka 6 i blokova 4 i 5 u TE “Tuzla“ i nesmetana proizvodnja električne i toplotne energije u termo postrojenjima JP Elektroprivreda BiH, saopćeno je iz tog preduzeća.

Predstavnici JP Elektroprivreda BiH i RMU „Banovići“ iskazali su zadovoljstvo zbog postignutog dogovora o isporuci uglja, kojom se obezbjeđuje stabilnost sistema i uredno snabdijevanje električnom energijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.