NAPAD U VIŠEGRADU

Neven Kramer za “Avaz”: Tužilac je naredio saslušavanje svih svjedoka, očekujemo izvještaj

U međuvremenu nismo dobili ništa više od obavještenja o događaju, dodao je

Neven Kramer. Facebook

Alen Bajramovic

2.2.2024

U toku je intenzivan rad na rasvjetljavanju događaja u Višegradu od utorka navečer, kada je u naselju Bikavac napadnut povratnik Bahrudin Gušo. Ova informacija potvrđena je za “Avaz” u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, koje je ovo krivično djelo kvalificiralo kao nanošenje teških tjelesnih povreda.

- Tužilac je naredio saslušavanje svih svjedoka i prikupljanje svih dokaza i očekujemo da ovaj događaj bude dokumentovan i da dobijemo izvještaj. U međuvremenu nismo dobili ništa više od obavještenja o događaju – kazao nam je sekretar tužilaštva Neven Kramer.

Podsjetimo, napad se dogodio nakon skupa privrednika kojeg je organizirala općina Višegrad, na koji je Gušo pozvan u svojstvu predsjednika mjesne zajednice Drinsko. 

Nakon što je sa teškim povredama glave prebačen do Doma zdravlja u Višegradu, a potom u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, transportovan je u KCUS gdje se trenutno nalazi na liječenju. Policijska uprava Foča jučer je saopćila da je identificirala osobu koja se sumnjiči da je 30. januara oko 23.45 sati nanijela teške tjelesne povrede Bahrudinu Guši. U vezu s ovim događajem dovodi se Marko Simeunović, vozač načelnika Općine Višegrad, koji je tokom istrage saslušan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.