NAKON OSTAVKE

Burno u mostarskom SDP-u: Arman Zalihić prozvao "malicioznu grupu", ali i Nikšića, Aner Žuljević mu uzvratio: Ko je kome prijateljica, ko je kome brat...

Predsjedništvo SDP-a imenovalo radnu grupu za Gradsku organizaciju

Aner Žuljević i Arman Zalihić. Facebook

Meliha Smajkic

8.2.2024

Nakon što je sinoć podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora SDP-a, Arman Zalihić se o razlozima tog postupka, kako je najavio, jutros oglasio na Facebooku. Naveo je, između ostalog, da je prije pet godina mostarski SDP preuzeo u katastrofalnom stanju, nakon čega su se, praktično, u radu Organizacije nizali dobri rezultati. Između ostalog, kako je naveo, stranka je na lokalnim izborima u Mostaru ostvarila najbolje rezultate ikada.

Obrušio se na kolege

U osvrtu na razloge svoje ostavke, Zalihić se obrušio na svoje kolege, koje je javno prozvao te naveo da se njima priklonio i stranački vrh na čelu s predsjednikom Nerminom Nikšićem. Istakao je da „jedna maliciozna grupa ljudi već duži period vrši pravno nasilje nad većinom članova Gradskog odbora, grubo kršeći Statut SDP-a, a tom pravnom nasilju se jučer pridružio i sam vrh Partije.

- Kada nisu uspjeli da svojim morbidnim lažima i spletkama poljuljaju povjerenje članova Gradskog odbora u moj rad, iskoristili su činjenicu što su dva člana manjine, Aner Žuljević i Lana Prlić, ujedno članovi Predsjedništva SDP-a BiH. Spomenuti "drugovi" obmanuli su Predsjedništvo da formira radnu grupu za ispitivanje odnosa u navodno podijeljenom Gradskom odboru Mostar.Za razliku od obmanutih članova Predsjedništva koji vjerojatno nisu ni znali za što glasaju, predsjednik Nikšić se sasvim svjesno svrstao na stranu maliciozne grupe-naveo je Zalihić. Nikšiću, nastavio je, zamjera "što je odigrao ključnu ulogu u donošenju nestatutarne odluke kojom se vrh SDP-a iživljava nad demokratski i legitimno izabranom Gradskom odboru naše organizacije".

Odluka Predsjedništva. SDP

- Na laži koje je o meni i Gradskom odboru iznijela maliciozna grupa koju, pored Anera Žuljevića i Lane Prlić, čine brat Anera Žuljevića i najbolja prijateljica Lane Prlić, Predsjedništvo SDP BiH je odlučilo da zaključke o sudbini naše organizacije predloži Radna grupa čiju većinu čine Lana Prlić, njena najbolja prijateljica, Aner Žuljević i njegov brat, potpuno ignorirajući demokratski i legalno izabran Gradski odbor - iznio je, između ostalog, Zalihić.

Nakon njegovih teških optužbi, ekspresno se oglasio Aner Žuljević, istakavši kako „nema namjeru da polemizira sa narcisoidnim tipovima, niti bi odgovarao na laži i objede, da nije u pitanju zaštita žena u SDP na koje se “predsjednik u ostavci” frajerski obrušio“.

"Niko nije važniji od SDP-a"

- Izborni rezultati i samohvalisanje mi nisu običaj, niti će ikada postati. To ostavljam njemu, najvećem magu kadrovske i svake druge politike! Za razliku od njega, svi moji politički rezultati zadnjih 20 godina nisu samo moji isključivo, nego svih članova SDP i svih onih koji to nisu, a prepoznali su da kao tim radimo dobar posao.

Niko nije važniji od SDP, jer svaka individualnost u politici treba da se zbraja kako bi iskoračila u borbu za zajedničke vrijednosti i interese onih koji su nam dali povjerenje.

Građani trebaju odlučnu i zdravu alternativu. Nije sramota izgubiti izbore.Sramota je izgubiti obraz i postati u ponašanju isti oni protiv kojih se borite- naveo je, između ostalog, Žuljević.

Radi poštenog i iskrenog obavještavanja javnosti, kako je naveo, Žuljević je priložio odluku Predsjedništva, u kojoj su potpredsjednica partije, svi vijećnici, predsjednik u ostavci, član predsjedništva, višegodišnji predsjednik GO SDP Mostar, imenovani članovi..

- Ko je kome najbolja prijateljica, a ko kome brat, nevažno je dok smo svi u istoj zajedničkoj vjeri kako smo jedna velika porodica u kojoj je jednakost vrijednost koja se životom brani - zaključio je Žuljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.