SA LICA MJESTA

Potvrđeno pisanje "Avaza": Elvis Ćustendil pucao iz službenog pištolja u Amru Kahrimanović

Ćustendil je bio na godišnjem odmoru, ali nije predao svoj službeni pištolj, iako je to bio dužan da uradi

Sa lica mjesta. E. Trako

8.2.2024

Novo ubistvo u Tuzli šokiralo je bh. javnost. Policijski pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil ubio je suvlasnicu ugostiteljskog objekta Amru Kahrimanović. 

Na press konferenciji Uprave policije MUP-a TK,  komesar MUP-a TK Dževad Korman je potvrdio da je Ćustendil ubio Kahrimanović iz službenog pištolja, o čemu je portal "Avaza" prvi pisao. Korman je također potvrdio da je Ćustendil bio u alkoholiziranom stanju o čemu smo isto pisali. 

Ćustendil je bio na godišnjem odmoru, ali nije predao svoj službeni pištolj, iako je to bio dužan da uradi, čime je prekršio pravilo.

Na pitanje novinara "Dnevnog avaza", postoji li osoba koja kontroliše da li su policajci predali svoje pištolje prije odlaska na godišnji odmor, Korman je istakao da postoji. Trenutno se utvrđuju činjenice zašto Ćustendil nije dobio poziv nadređenog lica da preda isti. 

Kako je rekao Korman, brojne kolege Ćustendil su jutros bile iznenađene sinoćnjim događajima. Istakao je da oni u posljednje tri godine nemaju evidentiranu niti jednu prijavu protiv njega.

Na pitanje kako je Ćustendil prošao ljekarski pregled, istaknuto je da ih policajci ne rade. Zadnji ljekarski pregled je urađen 1993. godine. 

Ćustendil je od danas suspendiran. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.