LIDER HDZ 1990

Cvitanović odgovorio Konakoviću: Nikakvi politički pritisci neće utjecati na ministra u donošenju odluke vezane za poziciju direktora KCUS-a

Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u, kazao je Cvitanović

Cvitanović: Poštivat će se mišljenja pravnih stručnjaka. Facebook

Z. K.

10.2.2024

Ilija Cvitanović lider HDZ 1990 oštro je odgovorio na prozivke ministra Nediljka Rimca od strane lidera Naroda i Pravde Elmedina Konakovića. Konaković je danas kazao da je federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac "dio priče" blokiranja imenovanja Ismeta Gavrankapetanovića za novog direktora KCUS-a.

Davanje saglasnosti

Cvitanović je poručio Konakoviću da ministar Rimac radi po zakonu i da će neće dozvoliti da ga u bilo kojem obliku uvlači u interesne sfere vezane za KCUS.

- Poštovani kolega Konaković, nećemo dozvoliti da u bilo kojem obliku uvlačite Ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere koje su vezane za KCUS u cjelini. Ministar Rimac radi isključivo po Zakonu i tako će raditi i u ovom slučaju davanja saglasnosti za imenovanje direktora KCUS-a.

 Ne znam zašto je problem da se utvrde sve činjenice koje se odnose na ispunjavanje uvjeta iz konkursa za poziciju direktora KCUS-a. Čemu pritisci? – naveo je Cvitanović.

Dalje je dodao kako nisu imali, niti imaju bilo kakav interes u ovome te da im je jedini interes pacijent, zakonitost i pravna država.

Zamjena teza

- Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u. Naš zadatak je da u skladu sa Zakonom odradimo posao i tako ćemo se ponašati. 

Nikakvi politički pritisci i nevjerovatna interesna spinovanja zamjene teza i druge manipulacije, nisu potrebni na ovu temu koja je isključivo pravne i stručne prirode i takvi pritisci neće utjecati na ministra u donošenju odluke.

Poštivat će se mišljenja pravnih stručnjaka i onih koji su zaduženi da po Zakonu tumače svu dokumentaciju koja je vezana za poziciju direktora KCUS-a - kazao je u saopćenju Cvitanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.