REAKCIJE

Udruženja žrtava: Policijska zaštita za političare kojima je ova država mrzak teritorij

Upozorili su da su, s druge strane, povratnici svakodnevno izloženi napadima, ubistvima, premlaćivanjima, upravo zbog izjava političara

Srebrenička udruženja reagovala na dodjelu zaštite Vulić. Facebook

S. S.

13.2.2024

Predstavnici pet udruženja žrtava upozoravaju da je policijska zaštita postala neophodnost za svakog političara u Bosni i Hercegovini, a nijedan od njih nikada nije bio napadnut niti je kad izvršen atentat još od vremena Gavrila Principa.

- Gotovo svaki političar, bio ministar ili poslanik, pored mnogih privilegija koje uživaju u najsiromašnijoj državi Evrope, izgovori neku besmislicu kako bi izdjejstvovao još jednu privilegiju - naglasili su iz udruženja žrtava.

Upozorili su da su, s druge strane, povratnici svakodnevno izloženi napadima, ubistvima, premlaćivanjima, upravo zbog izjava političara.

- Za njih nema zaštite, oni su kao glineni golubovi izloženi brutalnosti političara poput Sanje Vulić, Nenada Nešića, Milorada Dodika, Sanje Vlaisavljević i mnogih drugih kojima je ova država mrzak teritorij, ali privilegije nisu - naveli su u saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa", "Žena Podrinja", Majke Srebrenice i Žene Srebrenice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.