HUMANITARNA ORGANIZACIJA

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Dogovoreno je da ova humanitarna organizacija osigura 200 – 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije s područja Distrikta

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić. Vlada Brčkog

FENA

13.2.2024

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić održao je sastanak s predstavnicima humanitarne organizacije "Merhamet", priopćeno je u utorak iz Vlade Brčkog.

Sastanku su nazočili predsjednik MDD „Merhamet“ Kenan Vrbanjac, ravnateljica Regionalnog odbora Tuzla Mensura Husanović, koordinator humanitarnih projekata Regionalnog odbora Tuzla Zijad Dardagan, kao i tajnik Osnovnog odbora Brčko distrikta BiH Nedim Požderović.

Na sastanku je razgovarano o daljnjim aktivnostima „Merhameta“ na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Dogovoreno je da ova humanitarna organizacija osigura 200 – 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije s područja Distrikta.

Također, predstavnici „Merhameta“ otvorili su i mogućnost stipendiranja učenika osnovnih i srednjih škola s područja Distrikta

Gradonačelnik Nišić pružio je snažnu podršku i ovoj inicijativi, kao i svim aktivnostima ove organizacije na području Distrikta, kaže se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.