NAJMLAĐA OPĆINA

Ministri i predsjednica FBiH u Dobretićima: Fokus na infrastrukturi, razvoju turizma i poljoprivrede

U saopćenju se navodi da je glavni cilj posjete bio istražiti mogućnosti za poticanje razvoja turizma i poljoprivrede

Ministri i predsjednica FBiH. Federacija BIH

FENA

15.2.2024

U cilju unapređenja suradnje i pružanja podrške Dobretićima, najmlađoj općini Federacije BiH, izaslanstvo dužnosnika Federacije BiH, na čelu s predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom, prvi put posjetilo je ovu općinu, saopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

U pratnji predsjednice bili su: Andrijana Katić, federalna ministrica saobraćaja i komunikacija; Nasiha Pozder, federalna ministrica okoliša i turizma; Kemal Hrnjić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; Radoje Vidović, predsjednik Kantonalnog odbora HDZBiH SBK i zastupnik u Saboru RH; te Marko Saraf, zastupnik u Parlamentu FBiH.

Poticanje razvoja turizma i poljoprivrede

U saopćenju se navodi da je glavni cilj posjete bio istražiti mogućnosti za poticanje razvoja turizma i poljoprivrede, s posebnim fokusom na unapređenje putne infrastrukture. Dionica regionalnog puta R413 B, koja vodi od Gostilja (općina Travnik) prema Dobretićima, istaknuta je kao prioritet. Ovaj ključni put, trenutno neasfaltiran, smatra se žilom kucavicom za lokalno stanovništvo, čije bi asfaltiranje znatno pridonijelo razvoju općine.

Izaslanstvo je tijekom posjeta održalo sastanak s načelnikom općine Dobretići, Ivom Čakarićem, te obišlo radove na izgradnji poslovne zgrade i skladišta JKP "ViK Dobretići". Također, posjetili su i poduzeće Pougarka d.o.o., koje predstavlja važan segment lokalne poljoprivredne i peradarske industrije, s naglaskom na proizvodnju jaja s više od 4.000 koka nosilja.

Napredak u infrastrukturi

Načelnik Ivo Čakarić, inženjer građevine i povratnik u Dobretiće, istaknuo je napredak u infrastrukturi zahvaljujući odgovornom radu, s posebnim naglaskom na potrebu asfaltiranja i uređenja ključne dionice puta R413 B. Ovaj projekt se smatra ključnim za daljnji razvoj poljoprivrede, turizma i društvenog života općine Dobretići. S obzirom na njegovu važnost, izaslanstvo je prepoznalo potrebu za konkretnom podrškom i obećalo pomoć koja će uključivati planove za uređenje i asfaltiranje ključne dionice puta. Kako bi se osigurala realizacija ovog projekta, planirana je suradnja Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija te Kantonalne direkcije za puteve Kantona Srednje Bosne.

Predanost federalnih dužnosnika razvoju Dobretića pokazuje snažnu podršku malim zajednicama u BiH, naglašavajući važnost suradnje i investicija u infrastrukturu i lokalnu privredu. Ovaj posjet simbolizira korak naprijed u osiguranju bolje budućnosti za Dobretiće, stvarajući temelje za održivi razvoj i napredak, saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.