NAIZGLED OBIČNA ANKETA

Bosanku koja živi u Americi rasplakalo jedno pitanje, njen odgovor dirnuo je mnoge

Hvala Americi što nas je primila i dala nam mogućnost da radimo što god želimo u životima, rekla je ona

Izgubila mnoge voljene u ratu. Screenshot

E. Ć.

16.2.2024

Američki "Dose of Society" je na TikToku objavio snimak ankete koju su provodili.

Anketa je provođena među prolaznicima, a novinarka je postavljala pitanje "kakav savjet bi dala mlađem ili mlađoj sebi". 

U Americi od 1998. godine

Među ispitanicima se našla i jedna žena iz Bosne i Hercegovine koja je 1998. stigla u Ameriku.

- Preživjela sam rat u ranim devedesetim. Dolazim iz Bosne, doselili smo se ovdje 1998. godine. Hvala Americi što nas je primila i dala nam mogućnost da radimo što god želimo u životima.

Ja sam medicinska sestra, radim na kirurgiji, viđam takve situacije na dnevnoj bazi. Mogu samo reći ljudima da uživaju sa svojim voljenima, da provode što više vremena s obitelji i uživaju u životu. Budite zahvalni što ustajete svako jutro i što ste zdravi, što imate posao i to je to - rekla je žena.

Sve je više grobova

Kada je novinarka pitala zbog čega je stavila naglasak na voljene osobe, objasnila joj je kako je u ratu izgubila drage ljude.

- Sad ćete me rasplakati jer sam izgubila mnoge ljude u ratu. Bili smo razdvojeni i neki od njih su preminuli. Jednostavno ih ne viđate i nedostaju vam. Ljudi pitaju nedostaje li nam dom. Da, nedostaje nam. 

Zapravo, svaki put kad odete kući, sve je više i više grobova koje trebate posjetiti. Zato, veoma je važno da provodite vrijeme sa svojim voljenima - izjavila je ona kroz suze.

U opisu videa koji je ganuo mnoge piše "razorni učinci rata".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.