OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Crnadak odgovorio Stanivukoviću: Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost

Nikada u historiji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače, naveo je Crnadak

Igor Crnadak. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

19.2.2024

Šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak odgovorio je njegovom stranačkom kolegi i aktuelnom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću koji je jučer izjavio da će ubjedljivom pobjedom ponovo biti gradonačelnik Banje Luke. 

- Nikada u historiji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače. Sve do jučer. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje.

"Neće ih narod u našem gradu"

SNSD već tri puta za redom gubi u Banjoj Luci i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banje Luke.

Po prvi put su izabrali rukovodstvo u kojem ni predsjednik SNSD-a, niti jedan od potpredsjednika nisu iz Banje Luke.

Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E, pa ne može!

Svaki kandidat PDP-a mora provoditi politiku PDP-a. Šta je tu sporno? Pogotovo kad smo upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banje Luke.

Zašto na uporne pozive da opozicija ima samo jednog kandidata, da taj kandidat nastupi na našoj pobjedničkoj opozicionoj platformi, te da nijedan pojedinac i nijedna sujeta ne smiju biti iznad glavnog zajedničkog cilja, uvijek dobijamo isti odgovor - JAPAJAPAJA?

Zajednički kandidat opozicije

Danas je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjoj Luci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika. A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva.

Tereni i performansi su odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima. Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći.

O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP u Banjoj Luci, iako je posljednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP-a, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP-a u Banjoj Luci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim temama ćemo na organima Partije.

PDP će u četvrtak i u subotu imati historijske, prelomne sjednice. PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme.

Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD - napisao je Crnadak na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.