FMT

Niža cijena brašna, uskoro na popisu proizvodi za oboljele od celijakije i dijabetesa

U akciji sudjeluju 32 trgovačka subjekta, koji imaju više od 2.500 prodavnica

Nova cijena brašna je 22,20 KM. Fena

FENA

23.2.2024

Trgovci koji sudjeluju u dobrovoljnoj akciji ''zaključavamo cijene'' predložili su dodatno smanjenje cijene brašna u pakiranju od 25 kg. U dosadašnjoj akciji snižena i zaključana cijena brašna pakiranog po 25 kg iznosila je 23,95 KM, a nova cijena je 22,20 KM, izvijestio je Federalno ministarstvo trgovine (FMT).

Ovo dodatno sniženje omogućili su domaći mlinari koji su snizili nabavnu cijenu brašna.

Domaći proizvođači koji su do sada sudjelovali u ovom projektu, na posljednjem sastanku na kojem je dogovoreno produženje akcije, izrazili su zadovoljstvo rezultatima i ocijenili da su svi akteri zabilježili pozitivne efekte akcije. Stoga su pozvali i svoje kolege proizvođače iz drugih sektora da se pridruže i daju svoj doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Akcija ''zaključavamo cijene'' nastavlja se i nakon 15. marta i trajat će do 15 juna. U drugom krugu akcije biće sniženo 50 + proizvoda.

Federalno ministarstvo trgovine u dogovorima je s trgovcima da se na prošireni popis uvrste i određeni prehrambeni proizvodi neophodni za ishranu oboljelih od dijabetesa, celijakije, kako bi se izašlo u susret i ovim specifičnim kategorijama kupaca.

U akciji sudjeluju 32 trgovačka subjekta, koji imaju više od 2.500 prodavnica. Poziv je otvoren i u drugom krugu akcije da se pridruže i trgovci i domaći proizvođači i budu dio ove partnerske pozitivne priče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.