REAKCIJE

Udruženje boraca podržalo Gavrankapetanovića: Nećemo mirno posmatrati kako se opstruišu patriote BiH

Pozdravljamo najavu podizanja krivičnih prijava protiv istih, naveo je Mašić

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović. Facebook

Z. K.

24.2.2024

Armis Mašić, predsjednik Saveza udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92 - 95 općine Stari Grad, reagirao je povodom neimenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na funkciju direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Vrhunski stručnjak

- Svjedoci smo u protekla dva mjeseca namjerne opstrukcije federalnog ministra zdravstva i uposlenika tog ministarstva kod imenovanja profesora doktora Ismeta Gavrankapetanovića na poziciju generalnog direktora Kliničkog Centra Univerziteta Sarajevo - naveo je Mašić uime Udruženja.

Dodao je da ovim putem žele da daju bezrezervnu podršku profesoru doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću kao vrhunskom stručnjaku u oblasti medicine priznatom u cijelom svijetu.

- Profesor doktor Gavrankapetanović je u najtežim trenucima tokom naše odbrambeno-oslobodilačke borbe stao u redove branilaca zajedno sa nama i bez ikakvih kalkulacija nas pratio i liječio tokom izvođenja odbrambeno-borbenih dejstava. 

Očito kao takav smeta ministru Rimcu i njegovim poslušnicima te im ovim putem poručujemo da se ne bave politikantstvom i opstrukcijama nego da postupe u skladu sa Zakonom koji očito neutemeljeno tumače kako im odgovara.

Izvršiti pritisak

Pozdravljamo najavu podizanja krivičnih prijava protiv istih - naveo je Mašić i poziva sve probosanske snage, stranke i pojedince da izvrše pritisak na ministra Rimca kako bi postupio u skladu sa Zakonom.

- Također, upozoravamo ih da nećemo mirno posmatrati kako se gaze i opstruišu patriote ove zemlje - poručio je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.