POLITIČKI ANALITIČAR

Mandal: O čemu VKBI šuti godinama, a danas roni krokodilske suze za dr. Ismetom

Naravno, svakome iole obavještenom jasno je da u ovom slučaju ministar Nediljko Rimac provodi pravni teror, naveo je

Fadil Mandal i dr. Ismet Gavrankapetanović. Avaz

H. J. I.

25.2.2024

Politički analitičar i poznati novinar Fadil Mandal oglasio se na Facebooku nakon što su iz Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca objavili saopćenje povodom neimenovanja doktora Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

- Javili se iz Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca. Pretenciozna skupina "mislilaca" općeg smjera polako se pretvara u kopiju također ublehaškog i politički obojenog udruženja Krug 99.

Pravni teror

Eto, i oni protestiraju zbog trakavice s imenovanjem dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Naravno, svakome iole obavještenom jasno je da u ovom slučaju ministar Nediljko Rimac provodi pravni teror i sebe dovodi u poziciju isturenog igrača političke igranke u kojoj, izgleda, nema nevinih.

Tako se u javnoj političkoj papazjaniji pod krinkom "odbrane lika i djela profesora Ismeta" provlači i jeftini populizam u kojem se na tapetu našao čak i federalni premijer Nermin Nikšić.

Navodno i on je dio ekipe koja želi spriječiti da se dr. Gavrankapetanović nađe na čelu najvažnije zdravstvene ustanove u FBiH, a pritom zagovornici teorija zavjere nemaju odgovor na jednostavno pitanje - kako to da imenovanje prvog čovjeka KCUS-a ometa neko ko je fasovao i krivičnu prijavu od poslušnika Sebije Izetbegović, zato što je presjekao raniju opstrukciju ministra Rimca i otvorio put smjene nelegalne direktorice i njenog Upravnog i Nadzornog odbora.

Intelektualna ekspozitura SDA

Ovu "sitnicu" namjerno prešućuju i u VKBI, intelektualnoj ekspozituri SDA koja se svih predhodnih godina ni slovom nije oglasila o diktaturi supruge Bakira Izetbegovića i njenim lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima.

To, međutim, ne treba nikog da čudi, ako se zna da je VKBI-jem godinama predsjedavao profesor sa sarajevskog Medicinskog fakulteta dr. Nedžad Mulabegović, isti onaj koji je stavio svoj pečat na Sebijine lažno položene ispite na postdiplomskom studiju u Zagrebu, na kojem je niko od tadašnjih predavača nije ni vidio niti joj je upisao ocjene.

Objava Mandala na Facebooku. Facebook

Zato su današnje suze VKBI za dr. Ismetom, kojeg je "direktorica" Sebija javno ponižavala i proganjala, krokodilske, a briga za KCUS-om lažna i licemjerna - naveo je Mandal na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.