IZVJEŠTAJ O NAPRETKU

VMBiH: Usvojen izvještaj o provođenju Strateškog okvira za reformu javne uprave

Promatrajući ispunjenje indikatore za cijelu BiH, ukupno je ispunjeno 6,61 posto aktivnosti

Vijeće ministara BiH. Fena

FENA

4.3.2024

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ureda koordinatora za reformu javne uprave, usvojilo je polugodišnji Izvještaj o napretku januar - juni 2023. godine koje se odnosi na provedbu Akcijskog plana Strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH.

Polugodišnje mjerenje ostvarenog napretka u provođenju Akcijskog plana reforme javne uprave pokazalo je da je do početka juna ove godine provedeno 14,31 posto aktivnosti, što je za 0,31 posto više nego na kraju 2022. godine. Djelomično je provedeno 5,39 posto aktivnosti, a povećan je postotak aktivnosti koje nisu provedene i sada iznosi 80,30 posto.

Promatrajući ispunjenje indikatore za cijelu BiH, ukupno je ispunjeno 6,61 posto aktivnosti, dok je djelomično ispunjeno 8,09 posto.

U provođenju Akcijskog plana uključene su državne, entitetske i institucije Brčko distrikta BiH, a zacrtane aktivnosti provode se u šest reformskih oblasti i uključuju izradu politika i koordinaciju, upravljanje javnim financijama, državnu službu i upravljanje ljudskim potencijalima, odgovornost, bolje pružanje usluga i kvalitetu te digitalizaciju u području pružanja usluga, saopćeno je iz VMBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.