PODRŠKA REFORMSKOM PUTU

Krišto sudjelovala na Kongresu Evropske pučke stranke: Održala brojne sastanke

Čestitala je Ursuli fon der Lajen na izboru za kandidatkinju za predsjednicu Evropske komisije uoči evropskih izbora

Krišto s Fon der Lajen. Vijeće ministara BiH

N. Aj.

7.3.2024

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, na poziv predsjednika Evropske pučke stranke Manfreda Vebera (Weber), sudjelovala je 6. i 7. marta na kongresu ove najsnažnije političke grupacije u Evropskoj uniji, koji se održao u Bukureštu.

Tom prilikom Krišto se susrela s velikim brojem zvaničnika Evropske unije te razgovarala o temi Bosne i Hercegovine i njenog evropskog puta. Na marginama Kongresa Krišto je razgovarala s predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen (Von der Leyen), predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, predsjednikom Evropske pučke stranke Manfredom Veberom, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Vlade Grčke Kirijakosom Micotakisom (Kyriakos Mitsotakis), predsjednikom Vlade Republike Poljske Donaldom Tuskom, velikim brojem zastupnika u Evropskom parlamentu i drugim zvaničnicima, kao i zvaničnicima iz zemalja članica.

Snažna podrška reformskom putu Bosne i Hercegovine i njenom evropskom putu iskazana je u svakom razgovoru.

Predsjedavajuća Krišto zahvalila je na dosadašnjoj podršci našoj zemlji te istaknula nadu i vjeru kako će dosadašnji zajednički rad donijeti rezultat i da će odluke koje očekujemo u ovom mjesecu biti pozitivne za Bosnu i Hercegovinu.

Također, predsjedavajuća Krišto čestitala je Ursuli fon der Lajen na izboru za kandidatkinju za predsjednicu Evropske komisije uoči evropskih izbora, koji će se održati u junu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.