SASTANAK S VARHELJIJEM

Konaković: U Briselu ne kriju zadovoljstvo dosad učinjenim, ali traže da usvojimo preostala dva zakona

Istakao je da se BiH nalazi u samoj završnici tog procesa i da s još malo uloženog truda možemo postići historijski iskorak na evropskom putu

Varhelji i Konaković. MVP BiH

S. S.

7.3.2024

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Briselu s evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varheljijem (Varhelyi) kojeg je informisao o evidentnom napretku koji je BiH ostvarila, te su razmijenili iskustva i informacije u svjetlu iščekivanja konačne odluke EU o mogućem otvaranju pregovora s našom zemljom.

- U Briselu zaista ne kriju zadovoljstvo zbog dosad učinjenog, ali traže od nas da ovaj proces efikasno dovedemo do kraja i da ovih dana završimo priču o Zakonu o Sudu BiH i zaštiti izbornog integriteta - rekao je Konaković za Fenu.

Istakao je da se BiH nalazi u samoj završnici tog procesa i da s još malo uloženog truda možemo postići historijski iskorak na evropskom putu.

Konaković je naveo da bi nam to garantovalo sigurnost i stabilnost, te posebno otvorilo mogućnosti za nove investicije, ekonomski razvoj i zadržavanje mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.