MANIFESTACIJE

"Ramazan u Mostaru": Tematska videoanimacija na Starom mostu

Projekcija će biti održana sutra od 20:30 do 22 sata, naveli iz Organizacionog odbora

Dijelovi Starog grada bit će posebno osvijetljeni:. Avaz

Meliha Smajkic

9.3.2024

Na Starom mostu u Mostaru sutra će, povodom mubarek mjeseca ramazana, u vremenu od 20:30 do 22 sata biti upriličena projekcija tematske video animacije, naveli su iz Organizacionog tima manifestacije “Ramazan u Mostaru 2024”.

- Pozivamo građane i posjetioce grada da nam se pridruže u navedenom terminu na platou ispod Starog mosta kako bismo zajedno uživali u prelijepom prizoru, kojeg do sada nismo imali priliku vidjeti u našem gradu. Jedinstvenim prizorima pokretne animacije sa motivima svojstvenim ramazanu i Mostaru na dostojanstven, lijep i zanimljiv način najavit ćemo mjesec ramazana.

U posebnom arhitektonskom okruženju, ispod spomenika kulture i mira, zajedno ćemo obilježiti radost dolaska Ramazana i kulturne baštine i vrijednosti koje su imanentne Mostaru - naveli su u saopćenju.

Najavili su i da će ulica Braće Fejića, Mala Tepa, Kujundžiluk i dijelovi Starog grada biti posebno osvjetljene u čast ramazana te da će kao takve biti lijep ambijent za sve građane i posjetioce za večernje šetnje i aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.