REFORMSKE OBAVEZE

Počela sjednica Vijeća ministara BiH, predviđeno razmatranje Nacrta zakona o sudu BiH

Po okončanju sjednice novinarima će se obratiti predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

Vijeće ministara BiH - Avaz
Vijeće ministara BiH - Avaz
Vijeće ministara BiH - Avaz
Vijeće ministara BiH - Avaz
Vijeće ministara BiH - Avaz
+1
FENA

12.3.2024

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela trebalo da razmatra novi tekst Nacrta zakona o sudu Bosne i Hercegovine, kako je i najavila predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Krišto je u pismu povjereniku za susjedstvo i proširenje EU Oliveru Varheljiju (Varhelyi), u kojem ga je informirala o ključnim reformama, navela da će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza naše zemlje, uključujući i Zakon o sudu BiH.

Ministri bi trebali razmatrati i novi tekst Prijedloga Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024.-2026. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog strategije i akcijskog plana provođenja strategije integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za period 2024.-2029. godina.

Vijeće ministara BiH bi se, u drugom krugu glasanja, trebalo izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o formiranju Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara BiH.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj iz Centralne baze podataka o počinjenim teškim krivičnim djelima u BiH u 2023. godini.

Iz Vijeća ministara BiH je najavljeno da će se po okončanju sjednice novinarima obratiti predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.