PREDSJEDNIK NSRS

Nakon poziva Dodika da osobe sa crne liste ugase račune, oglasio se Stevandić: Da obradujem srbofobe da sam to i ranije uradio

Još da nam daju vidljiva obilježja da nas poznaju na ulici, naše slike stave na pekare, bolnice, da nam ukinu hranu i liječenje, rekao je

Dodik i Stevandić. Srna

S. S.

16.3.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik jučer je rekao da će zatvoriti sve bankovne račune koje posjeduje, a pozvao je i ostale funkcionere iz RS sa američke crne liste da isto urade.

- Dovući ću i ugasiti sve svoje račune u bankama kako bi se izbjegli eventualni problemi. Ne moram primati plaću preko njih, a pozivam i druge koji su pod sankcijama da postupe na isti način. Bankarski sektor ne bi trebao trpjeti posljedice zbog nas - rekao je.

Na to je prvi reagovao predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.

- Da obradujem srbofobe, autošoviniste i neonaciste da sam i prije toga ugasio sve račune. Nacisti su 1942. godine tražili zlato od uglednih, bogatih Srba da im ne pobiju djecu. Nama je ipak lakše. Niko od nas nije učinio krivično djelo i nema presudu ni u jednoj zemlji na svijetu. Sad nemamo mogućnost da primamo plaću. Još da nam daju vidljiva obilježja da nas poznaju na ulici, naše slike stave na pekare, bolnice, da nam ukinu hranu i liječenje. Nacizam 1941. i neonacizam danas!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.