DESNIČARSKE SILEDŽIJE

Zbog ovog komentara radikali prijete novinaru "Avaza": "Ako Sarajevo padne, pada i BiH"

Radikali pokušavaju da ušutkaju neistomišljenike

Hadžović u CKSK. Screenshot

S. M.

16.3.2024

Novinar "Dnevnog avaza" sinoć je primio direktnu prijetnju od uličnog radikala Nihada Aličkovića zbog gostovanja u rubrici CK SK Face TV-a.

- Bagri se mora stati u kraj! Ako neko ima snimak Denijala Hadžovića sa Face-a gdje pljuje po defileju ljiljana za 1. mart, neka mi pošalje link ili postavi komentar – napisao je radikal Aličković, nakon čega je nastavio preko svog Facebook naloga upućivati još niz prijetnji i uvreda te praviti liste za odstrel, što je bilo praćeno prijetnjama njegovih pratilaca na društvenim mrežama.

Da ironija bude veći, Hadžović u svom jučerašnjem komentaru nijednom rječju nije spomenuo defile za prvi mart, a šta je zaista rekao, pogledajte u videu ispod.

- Ako Sarajevo poklekne i postane bastion bošnjačkog nacionalizma iz kojeg je protjerano svako drugačije mišljenje, tu nema centripetalne sile koja bi državu držala na okupu. Umjesto toga, imat ćemo trajno tri odvojena etnički čista društva koja jedna druge posmatraju kao neprijateljske teritorije i s mukom preko krhkih institucija održavaju privid države koje u praksi nema - naveo je, između ostalog, Hadžović u svom komentaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.