Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini
Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini

"AVAZ" NA LICU MJESTA

Muk iz Ambasade: Državljani Rusije u Sarajevu glasaju na ruskim predsjedničkim izborima

Na glasačkom listiću su četiri kandidata, od kojih je favorit aktuelni predsjednik Vladimir Putin

17.3.2024

Državljani Rusije koji žive u Bosni i Hercegovini došli su danas u Ambasadu Ruske Federacije u Sarajevu kako bi glasali na predsjedničim izborima koji se trenutno održavaju u Rusiji.

Na glasačkom listiću su četiri kandidata, od kojih je jedini favorit aktuelni predsjednik Vladimir Putin, koji je na putu da obezbijedi još jedan šestogodišnji mandat.

Pored Putina, na listi se nalaze i Nikolaj Haritonov iz Komunističke partije, Leonid Slucki, kandidat iz Liberalne Demokratske partije Rusije, te Vladislav Davankov iz ekonomsko-liberalne stranke "Novi ljudi".

Lista kandidata - Avaz
Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini - Avaz
+2

Iz Ambasade Rusije za „Avaz“ nisu htjeli otkrivati niti komentirati koliko je građana do sada glasalo u Sarajevu, ali smo sreli nekoliko njih koji su došli da glasaju, ali ni oni također nisu htjeli komentirati.

Iako smo se predstavili kao novinari "Avaza", osoblje Ambasade nas je zamolilo da se udaljimo od zgrade te nisu htjeli otkrivati nikakve informacije.

Podsjećamo, državljani Rusije su glasali i u prostorijama naftne kompanije "Optima grupa" u Banjoj Luci čiji je vlasnik kompanija "NjeftegazInKor", kćerka firma ruskog državnog naftnog preduzeća "Zarubežnjeft", sa sjedištem u Moskvi.

Za sada nije poznato koliko ruskih glasača ima u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.