PRED PUT U ZATVOR

Objavio video: Fadil Novalić tužioce nazvao mafijašima i uputio im prijetnju

Presuđeni Novalić ponovo je direktno napadao Amerikance da stoje iza njegovog procesa

N. Šaljić

M. Aš.

19.3.2024

Fadil Novalić, bivši premijer Vlade Federacije koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio  snimak govora u kojem navodi da je “projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato finansiran i hirurški precizno izvršen”.

Presuđeni Novalić, koji ne može da se pomiri s odlaskom u zatvor, ponovo je direktno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa.

Novalić je istakao da je smijenjen po direktivi SAD, da je "prije tri-četiri godine tamo u Americi je donesena odluka da se ide protiv SDA".

Međutim, na samom kraju videoobraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužilaca i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

 - Isti ovi tužioci, ima ih četiri, to  je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže  doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim - rekao je Novalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.