SARAJEVO

Promovirana 42. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a

Obuku je uspješno okončalo 296 polaznika

Obuku uspješno okončalo 296 polaznika - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Anadolija

20.3.2024

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u srijedu je promovirana 42. generacija polaznika za početni čin "policajac“, javlja Anadolu.

Obuku je uspješno okončalo 296 polaznika koji će biti angažirani u sklopu MUP-a Kantona 10 – Livno, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona.

Učesnike svečanosti pozdravio je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, koji je čestitao kadetima na odabranom putu, te izrazio očekivanja da će časno i u skladu sa zakonom obnašati dužnosti policajca.

Prema ocjeni nastavničkog vijeća najbolja polaznica 42. generacije je Samra Mujkić. U svom obraćanju zahvalila se nastavnom osoblju, predavačima, istruktorima i svim uposlenicima Policijske akademije FMUP-a.

- Svjesni smo da smo preuzeli veliku odgovornost, ali s ponosom stojimo pred vama, spremni da preuzmemo tu ulogu. Za nas je ova služba čast i mi obećavamo da ćemo svojim radom i predanošću opravdati povjerenje koje nam je dato. Nastojaćemo doprinjeti stvaranju sigurnog okruženja za sve građane BiH. Bićemo primjer integriteta, poštenja i profesionalizma u obavljanju svojih dužnosti. Bićemo spremni suočiti se s izazovima i riješiti probleme na najbolji mogući način - poručila je Mujkić.

Na ceremoniji, koja je počela intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, uručene su diplome svim polaznicima koji su položili sve testove i uspješno okončali veoma zahtjevnu policijsku obuku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.