NAKON PRIJAVE

Oglasila se Kantonalna inspekcija KS o diplomi Enre Suljić

Iz Ureda za borbu protiv korupcije KS su kazali prošle sedmice za „Avaz“ da je i na njihovu adresu nedavno stigla ista prijava

Enra Suljić. mojdoktor.ba

20.3.2024

Nakon što smo objavili da se provjerava diploma Enre Suljić, direktorice za nauku i nastavu KCUS-a i jedne od najbližih saradnica smijenjene direktorice Sebije Izetbegović, oglasili su se Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

- Inspektorat prosvjetne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS okončao je inspekcijski nadzor na Univerzitetu u Sarajevu-Medicinski fakultet, na okolnosti iz prijave koje su se odnosile na upis prof. dr. Enre Suljić na postdiplomski studij na tom fakultetu. Shodno utvrđenom činjeničnom stanju kantonalni prosvjetni inspektor za visoko obrazovanje nije imao osnova za poduzimanje mjera iz svoje nadležnosti - naveli su iz Inspekcije za "Avaz".

Iz Ureda za borbu protiv korupcije KS su kazali prošle sedmice za „Avaz“ da je i na njihovu adresu nedavno stigla ista prijava te da trenutno postupaju po tom predmetu.

Podsjećamo, u prijavi se navodilo da je pri upisu Enre Suljić na postidiplomski studij obaveza bila prosjek ocjena 8, a da je njen prosjek bio niži od toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.