ŠIROM SVIJETA

U okviru akcije "Sat za planet Zemlju" zamračene brojne svjetske znamenitosti

Najviša zgrada u Bosni i Hercegovini "Avaz Twist Tower", sinoć je u periodu od 20:30 sati do 21:30 sati simbolično ugasio svjetla

Avaz Twist Tower. N. Šaljić

FENA

24.3.2024

Širom svijeta u subotu navečer Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF provela je akciju „Sat za planet Zemlju“.

Milioni građana ugasili su na sat vremena svjetla kako bi skrenuli pažnju donositelja odluka, poslovnog sektora i svojih sugrađana na to da im je stalo do očuvanja našeg planeta.

Još od 2007. godine ova akcija „zamračuje“ brojne svjetske znamenitosti poput Opere u Syndeyu, kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru, sjedišta Ujedinjenih naroda u New Yorku, katedrale Notre Dam u Parizu, zidina u Dubrovniku, Dioklecijanove palače u Splitu te mnoge druge, saopćeno je iz WWF Adria.

„Sat za planet Zemlju“ obilježava se u više od 190 zemalja i teritorija, a kako se globalna biološka raznolikost smanjuje zastrašujućom brzinom, akcija se ove godine usredotočila na djelovanje u smjeru biološke raznolikosti i prirode, te uloge ljudi u ekosustavu.

Najviša zgrada u Bosni i Hercegovini "Avaz Twist Tower", sinoć je u periodu od 20:30 sati do 21:30 sati simbolično ugasio svjetla i na taj način se priključio svjetskoj akciji "Sat za planet Zemlju" kao i svake godine do sada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.