NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Namećem izmjene Izbornog zakona

Kristijan Šmit o Dodikovim prijetnjama da odluku neće prihvatiti

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

26.3.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Namećem izmjene Izbornog zakona.

U ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ Kristijan Šmit (Christian Schmidt), visoki predstavnik u BiH, govorio je o tome da li će iskoristiti bonske ovlasti i donijeti odluku o tehničkim izmjenama Izbornog zakona, Dodikovim prijetnjama da odluku neće prihvatiti, HDZ-ovom prijedlogu za promjenu načina izbora hrvatskog člana Predsjedništva, zakonu o državnoj imovini te evropskoj budućnosti BiH.

Uoči žalbenog postupka pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, a u vezi s presudom direktorima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“, zapitali smo se je li Sabina Ćudić utjecala na presudu direktorima. Pokrenut linč, a zanemarena mišljenja vještaka.

Glavni imam MIZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić za „Avaz“: Trebamo ustrajati u dobru i suprotstaviti se svakom zlu.

Demografska slika u BiH godinama već, kako to upozoravaju stručnjaci, klizi ka katastrofi. U prilog tome govore i statistički podaci o broju učenika u osnovnim školama na području Federacije BiH. Tako je za pet godina u FBiH gotovo 13.000 manje osnovaca!

O smrti velikana Abdulaha Sidrana autorski tekst za “Dnevni avaz” napisao je Ruždija Adžović, autor knjige “Sidran - živjeti, svjedočiti epohu”.

Slovenski košarkaš i zvijezda ljubljanske Cedevita Olimpije Zoran Dragić za „Dnevni avaz“: Musa je izvanredan, s Dončićem je nekad teško igrati.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.