NAJAVA INTERVJUA

Zdravko Mamić u "Avazovoj" TV emisiji govori o Edinu Džeki, Safetu Sušiću, Ćiri Blaževiću, Zoranu Milanoviću, Andreju Plenkoviću, Franji Tuđmanu, ali i otkriva koliko mu je ostalo novca na računu

Ovo je njegov prvi video intervju u posljednjih godinu dana, čime je, kako je rekao, prekinuo medijsku šutnju

Zdravko Mamić u "Avazovoj" emisiji. Avaz

E. Ć.

26.3.2024

U novoj emisiji Avaz TV-a, koja će biti emitirana sutra u 20 sati na portalu Avaz.ba, gostovao je Zdravko Mamić, alfa i omega zagrebačkog Dinama i čovjek koji se već šest godina nalazi u Bosni i Hercegovini.

Ovo je njegov prvi video intervju u posljednjih godinu dana, čime je, kako je rekao, prekinuo medijsku šutnju.

Mamić u otvorenom intervjuu govori o procesu pred hrvatskim pravosuđem, kako je od uspješnog menadžera postao bjegunac, prvom zarađenom milionu, prodaji stiropora za sjedenje, te zašto su se zagrebački taksisti takmičili ko će ga voziti iako je tada imao samo 17 godina.

Mamić s voditeljem "Avazove" emisije Evelinom Trakom. Avaz

Otkrio nam je kako je u kožnoj aktovci uvijek nosio 100 hiljada njemačkih maraka. Posebno je zanimljiva njegova izjava o pokojnom ocu, ali i o bratu Zoranu, sinu Mariju, ali i kćerkama na koje je izuzetno ponosan.

Govorio je Mamić i o pokušaju atentata na njega 2017. godine, kada je ranjen u Tomislavgradu.

Doskorašnji predsjednik Dinama osvrnuo se na stanje u bh. nogometu, neuspjehu reprezentacije BiH, a govorio je i o Edinu Džeki, Safetu Sušiću, Ćiri Blaževiću, te mogućnosti da li će i kada preuzeti jedan od bh. klubova.

Posebno su zanimljivi njegovi odgovori o političkoj situaciji u Hrvatskoj gdje je otvoreno govorio o Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću, ali i što ga je bivši predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman molio za prijateljsku utakmicu Dinama.

U video intervjuu ćete moći vidjeti kako je i zašto poklonio skupocjeni Rolex voditelju emisije Evelinu Traki. Naravno, sat smo nakon emisije vratili gospodinu Mamiću.

Intervju s Zdravkom Mamićem pogledajte sutra u 20h na Avaz TV-u i Alfa televiziji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.