PREDSJEDNIK HRS

Raguž: Nakon nametanja izmjena Izbornog zakona više pitanja otvoreno nego zatvoreno

Ne možemo pričati o integritetu izbornog procesa sve dok se Hrvatima biraju predstavnici u Domu naroda i dok drugi biraju člana Predsjedništva

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS) i zastupnik u Parlamentu FBiH Slaven Raguž. Fena

FENA

28.3.2024

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS) i zastupnik u Parlamentu FBiH Slaven Raguž izjavio je kako za njega nije sporan sadržaj izmjena Izbornog zakona BiH, koje je donio visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt), već njihova provedba.

- Radi se o 115 detalja, odnosno izmjena Izbornog zakona i za ocjenu toga potrebna je detaljnija analiza, jer ono što nedostaje su rokovi, dinamika, odgovornost ko treba provesti sve ovo što je Šmit izmijenio. Nedostaje i pitanje odgovornosti. Šta ako se prekrši neka od stavki koja je navedena - izjavio je Raguž u Mostaru na predstavljanju Mostove liste za jedanaestu izbornu jedinicu na izborima za Hrvatski sabor.

Prema njegovim riječima, HRS je nakon prošlih izbora, ali i ranije, bio nositelj aktivnosti za uvođenje modernih tehnologija u izborni proces.

- Možemo pričati o uvođenju modernih tehnologija kako bi u BiH končano zavladala demokracija. Međutim, ne možemo pričati o integritetu izbornog procesa sve dok se Hrvatima mogu birati predstavnici u Domu naroda i dok Hrvatima drugi biraju člana Predsjedništva - poručio je Raguž.

Iz tog razloga, dodao je, izmjene Izbornog zakona u ovom trenutku ne mogu se ocijeniti ni pozitivnim ni negativnim.

- Više je pitanja ostalo otvoreno nakon ovoga što je Šmit napravio da bi HRS dao konkretan odgovor i ocjenu ovih 115 izmjena. Pa zar nije bilo jednostavnije da je čovjek napisao cjelokupan novi izborni zakon. Kad već nešto nameće, neka nameće sve. Uradi sve ili nemoj raditi ništa - zaključio je predsjednik HRS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.