REAKCIJE

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantiralo Heleza: Nije predviđena zajednička obuka upravljanja bespilotnim letjelicama

Helez je tada kazao da će se dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gori i da u Crnoj Gori postoji poligon

Zukan Helez. Face TV

Z. K.

2.4.2024


Izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza koju je dao u emisiji ''Face to Face'' novinara i urednika Senada Hadžifejzovića 29. marta ove godine demantiralo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Helez je tada kazao da će se "dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gori i da u Crnoj Gori postoji poligon za to".

- Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. , koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena nijedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.

Svi oblici saradnje ministarstava odbrane dviju zemalja, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju se i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje - saopćeno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.