KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Dodik: Angažovat ćemo najeminentniju advokatsku kuću u SAD da tuži njihovu Vladu, zabranit ćemo Bajdenu ulazak u RS

Rekao da SAD vode hibridni rat protiv RS i Srba otkad postoji RS

Milorad Dodik. Screenshot / RTRS

S. S.

2.4.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik prokomentarisao je na konferenciji za medije američke sankcije prema političarima i pravnim licima u RS zbog čega banke zatvaraju račune tim osobama.

- Ma pustite sankcije više. Što se nas tiče, tačka na sankcije. Mislim da naši mediji, patriotski nastrojeni, trebaju prestati da pišu o tome. Evo danas smo dogovorili da se nađu sredstva i nađe najeminentnija advokatska kuća u Americi i da se tuži Američka vlada u Americi. To ćemo raditi u narednom periodu - kazao je Dodik.

Posljedice sankcija

Ponovo je pitan o posljedicama sankcija, a on je to komentarisao na sljedeći način:

- Ti nemaš ništa s tim. Imaš li ti neke posljedice. Šta tebe briga? Hoćeš da komplikuješ situaciju. Amerika nije upravu, neopravdano su uveli sankcije i vrše pritisak na banke. Mi ih razumijemo. Nije važno nekoliko nas, građani nemaju razloga da se sekiraju. A vi trabunjajte, nije Amerika upravu. Ja ću predložiti da se Bajdenu zabrani da uđe u RS. Sad se ti smiji tom. Bajden neće nikad ni doći pa se možemo praviti važni. Ovo što oni čine čine. Ako misle da će tako popraviti odnos naš prema Americi - neće.

Hibridni rat

Dodao je da SAD vodi hibridni rat protiv RS i Srba te dodao da će sada doći neke banke iz inostranstva koje vrše neka plaćanja.

Onda je rekao da SAD vode hibridni rat protiv RS i Srba otkad postoji RS.

Sporni dio možete pogledati na 22:50.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.