VEČERAS U 20 SATI

Dino Mustafić: Fakine poput Dodika bismo prije izbacivali iz tramvaja

Kompletan intervju pogledajte večeras u 20:00 sati na Avaz.ba i Avaz TV

Dino Mustafić i Milorad Dodik. Avaz kolaž

D. H.

3.4.2024

U večerašnjem izdanju FGR Podcasta gost je Dino Mustafić, proslavljeni bh. režiser i direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu.

U razgovoru s Danijalom Hadžović, Mustafić govori o političkom stanju u BiH danas, Evropskoj uniji kao jednoj od posljednjih dana, govoru mržnje na društvenim mrežama, stanju u kulturi danas, vođenja NPS-a te projektima na kojima je trenutno angažiran.

Mustafić je izrazio posebnu zabrinutost zbog govora mržnje na društvenim mrežama, izražavajući bojazan da to „neće na dobro“.

- Kultura prijezira na društvenim mrežama se prelila u javni prostor, nažalost, u tome neodgovorno učestvuju i javne ličnosti koje zajedno s bezbrojnim, anonimnim i frustriranim ljudima, stvaraju nepodnošljivu atmosferu zadahnute prijetnje jedni prema drugima – navodi Mustafić.

Kao primjer za vulgaran rječnik u javnosti, Mustafić navodi predsjednika RS Milorada Dodika.

- Mene ničim ne impresionira rječnik Milorada Dodika koji kaže za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da je kreten. Mislim da je taj jezik ulice nešto što je nedostojno javnog prostora. A takve fakine kad bi bili previše glasni bismo prije istjerali iz tramvaja. Izbacili bi ih građani ili bi neko rekao: „Hajde ti mali sad izađi, pazi šta govoriš“ – kazao je Mustafić.

Kompletan intervju pogledajte večeras u 20:00 sati na Avaz.ba i Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.