SAOPĆENJE

Građani Stoca izlaze na protestnu šetnju: Traže odgovornost za nemile događaje koji su potresli njihov grad

Ovim mirnim protestom želimo skrenuti pažnju nadležnim institucijama na važnost sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti

Facebook

Dž. R.

9.4.2024

Građani Stoca izlaze na protestnu šetnju kako bi osvijetlili nemili događaj i tražili odgovornost.

- Povodom nemilih događaja koji su potresli naš grad, građani Stoca se samoinicijativno okupljaju kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i zahtijevali akciju.

Ovim mirnim protestom želimo skrenuti pažnju nadležnim institucijama na važnost sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da hitno pronađe počinioce ovih nedjela i javno ih imenuje. 

Također, apelujemo na Tužilaštvo HNK da potom promptno pokrene procesuiranje počinilaca. Nedostatak akcije i transparentnosti u radu Tužilaštva predstavlja ozbiljan problem, a zataškavanje sličnih događaja i nekažnjavanje krivaca narušava povjerenje građana u pravosudni sistem.

Pozivamo sve građane Stoca koji dijele našu zabrinutost da nam se pridruže danas, 9. aprila, u 17:00 sati, ispred Prve osnovne škole, kako bismo zajedno istakli važnost očuvanja mira i sigurnosti u našem gradu - navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.