SKANDALOZNO

Dodik nazvao Armiju RBiH "zločinačkom organizacijom"

BiH je najveća laž i prevara koju su stranci osmislili da nas vječno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati

Milorad Dodik. Avaz

S. S.

15.4.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik nazvao je Armiju RBiH "zločinačkom organizacijom".

Dodao je da činjenica da postoje oni koji obilježavaju Dan Armije RBiH govori zašto je BiH nemoguća. 

- Bošnjački zlatni ljiljan javio se prvi da govori o unitarnoj BiH za koju su se borili i da poziva na neki oprez, ali jasno je i da muslimani žele da ožive tu vrstu priče koja ruši Dejtonski sporazum i samo postojanje BiH dovodi u pitanje. BiH je najveća laž i prevara koju su stranci osmislili da nas vječno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati. BiH je osuđena na raspad i samo njeno postojanje destabilizuje region, jer u uslovima u kojima jedna strana - bošnjačka, stalno pokušava da prevari Srbe i Hrvate je nemoguće opstati. Bošnjaci su prihvatili da posredstvom stranaca promijene politički sistem u BiH i nametnu rješenja, jer očekuju da će tako u nekom dužem roku obezbijediti potpunu dominaciju i poništiti prava i Srba i Hrvata koja su zagarantovana Dejtonom.

U Federaciji svaki dan neko maše ratnim zastavama, a ljudi koji su imali značajnu ulogu u Armiji RBiH i čije je učešće u ratu trebalo da bude predmet istražnih radnji, sjede u najvažnijim institucijama. Zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu su bez sudskog epiloga i to nije ni čudo kada znamo da isti oni koji su bili dio te zločinačke organizacije danas presuđuju samo Srbima. To je realnost koju živimo u BiH, koju nam destruktivni dio Zapada nameće i koju ne prihvatamo. I onda kažu da treba da živimo zajedno, dok oni svjesno, javno, ali i tajno, rade sve protiv RS. Ne možemo živjeti s njima jer je to nemoguće. Učinili su sve da sruše svaku mogućnost za dogovor i za to su dobili podršku stranaca. Svako malo američki ambasador iskače i prijeti. Ohrabruju Bošnjake da se povlače iz dogovora i rješenja koja su zasnovana na Ustavu i Dejtonskom sporazumu.

Zahvaljujući Amerikancima, Bošnjaci su u potpunosti privatizovali sve institucije, obesmislili zakone i sahranili i pravo i pravdu. U neustavnom sudu sjede američki poslušnici koji su bili pripadnici Armije i to dovoljno govori o kakvim institucijama je riječ i s kojim ciljem su osnovane. Neko treba da drži predavanje Srbima, dok takva lica bez ikakvog kredibiliteta treba da donose kvazipravne odluke - naveo je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.