NEUGODNO ISKUSTVO

Cenić: Dostavljač mi je urlao i skakao ispred vrata da ga pas ne dotakne, neće moći na džumu

On je bio pred mojim vratima, a ne ja pred džamijom, poručila je Cenić

Facebook

D. H.

17.4.2024

 Ekonomska i politička analitičarka Svetlana Cenić na Twitteru je podijelila ono što je za nju bilo neugodno iskustvo s dostavljačem hrane koji nije htio da dođe u dodir s njenim psom.

- Nekidan mi je dostavljač urlao i skakao ispred vrata kad je Dunja istrčala jer, zaboga, da ga ne dotakne, pa neće moći na džumu. Bilo mi je baš neprijatno. On je bio pred mojim vratima, a ne ja pred džamijom. Nego, da citiram:

"Takođe, mnogi muslimani čak i ne znaju da su psi upravo bili najveći prijatelji proroka Muhammeda i miliona njihovih predaka", napisala je Cenić.


Nakon što se suočila s brojnim negativnim komentarima, Cenić je dodala.

- Da završim ovu raspravu : poštujem svačije vjersko opredjeljenje, dobavljači znaju da imam psića, ne namećem je nikome, ne ulazim u lift s ljudima za koje znam da idu da klanjaju (ujutro izlazimo) ili se boje ... Šta hoćete još? Da se izvinjavam redom što sam udomila psa, koji nikog ne ugrožava? Da ni na kućnom pragu ne smijem da imam svoja pravila? Izvinite (ovo je ironično) što sam povrijedila tako osjetljive tanane duše, ali sam, evo, sad naučila da i ja mogu da namećem svoja vjerska uvjerenja. Sad da pauziram od zla koji se širi ovde. Zdravije je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.