ZAMJENICA MINISTRA

Jurišić: Bio bi dobar znak da je pucanj u Haminu kuću samo incident, a ne poruka Bošnjacima da nisu dobrodošli

Ako gatačke vlasti imaju iskrene namjere da se malobrojni bošnjački povratnici osjećaju sigurno, za početak bi trebalo ukloniti mural Ratka Mladića

Jurišić s povratnicima. MLJPI BiH

S. S.

3.5.2024

U Gacku jučer je došlo do napada na kuću povratničke porodice korištenjem vatrenog oružja. Kako su ranije policijski službenici Policijske stanice Gacko su kazali da je napadnuta kuća Hame i Enise Krvavac u mjestu Gračanica kod Gacka. Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Povratnika Hamu Krvavca danas je obišla i Duška Jurišić zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice. Ovu informaciju za portal N1 potvrdila je i Duška Jurišić.

- Nakon pucnja na jedinu obnovljenu bošnjačku kuću u Gračanici kod Gacka, te brojnih osuda domaćih političara i medjunarodnih organizacija, bitno je ispuniti obaveze – pronaći i kazniti počinioce, osigurati policijske patrole dok se ne osigura ono što je davno trebalo postaviti, a to je ulična rasvjeta i nadzorne kamere - navela je za N1.

Potom je dodala:

- Ako gatačke vlasti imaju iskrene namjere da se malobrojni bošnjački povratnici osjećaju sigurno, za početak bi trebalo ukloniti mural Ratka Mladića. Veličanje ratnih zločinaca je krivično djelo. To bi bio dobar znak da je pucanj u kuću Hame Krvavca samo incident, a ne poruka Bošnjacima da nisu dobrodošli.

Jurišić je razgovarala sa Hamom i Enisom Krvavac te predstavnicom Udruženja Gačana “Slavljan” Melćom Đidelijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.