DRŽAVNO TAKMIČENJE

Muhamed Numanović iz Tuzle među najboljim mladim fizičarima u BiH

Muhamed Numanović osvojio je drugo mjesto i obezbijedio plasman na tri međunarodna takmičenja

Takmičenje. Richmond Park Schools Tuzla

Anadolija

12.5.2024

Na Državnom takmičenju iz fizike za srednje škole, u subotu na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, učenik Richmond Park Međunarodne srednje škole iz Tuzle Muhamed Numanović osvojio je drugo mjesto i obezbijedio plasman na tri međunarodna takmičenja - Romanian Masters of Physics, Evropska olimpijada iz fizike u Gruziji i Internacionalna olimpijada iz fizike u Iranu.

Na BH Olimpijadi fizičara 2024., održanoj na Odsjeku za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA, najbolje rezultate ostvarili su učenici Mihajlo Bogdanić (JU Gimnazija Banja Luka, IV razred); Muhamed Numanović (Richmond Park International Secondary School Tuzla, III razred); Miodrag Ostojić (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina, IV razred); Filip Krištić (Druga gimnazija Sarajevo, IV razred); Nedim Begović (Koledž Ujedinjenog Svijeta Mostar, III razred); Spasoje Kukurić (Gimnazija "Jovan Dučić" Trebinje, IV razred) i Affan Kaknjo (Prva gimnazija Zenica, IV razred).

Mihajlo, Muhamed, Miodrag, Filip i Nedim predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 54. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja će biti održana u Isfahanu (Iran) u drugoj polovini jula.

Mihajlo, Muhamed, Miodrag, Spasoje i Affan predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 7. Evropskoj olimpijadi iz fizike, koja će biti održana u prvoj polovini jula u Gruziji.

- Čestitamo učenicima, njihovim roditeljima i mentorima za postignute rezultate, nadamo se dobrim rezultatima na međunarodnim takmičenjima - saopćeno je iz Richmond Park Schools Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.