BLIZU RJEŠENJE PROBLEMA

Forto se sastao s direktorima BHRT-a i FTV-a: Uskoro će biti raspodijeljena sredstva

Direktori su podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma

Edin Forto. Avaz

N. H.

29.5.2024

Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, danas je u prostorijama Ministarstva održan radni sastanak sa direktorima BHRT-a i FTV-a Belminom Karamehmedovićem i Dževadom Šabićem kako bi se prevazišla situacija u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri.

Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.

Direktori su podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama.

- Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse sa računa Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja a ne dio problema - kazao je direktor Karamehmedović.

Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u sivom domu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.