POTPREDSJEDNICA SNSD-A

Vulić poručila SDS-u: Na vašu žalost, Dodik će nastaviti pobjeđivati

Vulić je kazala da SDS treba mobilisati građane i istjerati Vanju Bjelicu Prutina "koja je njihova, a koja ih je izdala"

Sanja Vulić. Avaz

N. H.

2.6.2024

Potpredsjednica SNSD-a Sanja Vulić prozvala je zvaničnike SDS-a, koji su pozvali stanovnike manjeg bh. entiteta da se spase od totalitarnog režima i Milorada Dodika. 

Vulić je kazala da SDS treba mobilisati građane i istjerati Vanju Bjelicu Prutina "koja je njihova, a koja ih je izdala". 

- Nije riječ ovdje o izdaji već dogovoru između međunarodne zajednice i čelnika SDS-a i to prema sljedećem scenariju: prvo ćemo vam zabraniti kandidovanje, ali će vam "SDS - volja naroda" biti pokrivalica, zatim ćemo do avgusta SNSD-u uzeti delegata u Domu naroda, a u septembru slijedi rekonstrukcija Vijeća ministara gdje ćemo na pijedestal vratiti Mirka Šarovića i još par međunarodnom faktoru podobnih, a za vas će to biti odskočna daska u izbornoj kampanji - stava je Vulić.

Uputila je poruku zvaničnicima SDS-a, rekavši da "oni koji su sa svojim narodom, trajat će vječno i da će Milorad Dodik nastaviti pobjeđivati". 

- Oni koji su sa svojim narodom i Republikom Srpskom trajat će vječno, a Milorad Dodik, vaš kamen spoticanja i čovjek kojim su opsjednuti i Marfi (Murphy) i "turista" Šmit (Schmidt), trajat će i pobjeđivat će na vašu i njihovu žalost, jer voli svoj, srpski narod i samo narodu RS-a polaže račune, a ne strancima i ambasadama - kazala je Vulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.