DONOSI SE ODLUKA

Večeras zasjeda Kantonalni odbor SDA KS: Ko će biti kandidati za načelnike?

Iako su neki mediji objavili da će Sebija Izetbegović biti kandidatkinja za načelnicu Centra, prema informacijama "Avaza" to nije tačno

Faruk Kapidžić, predsjednik SDA KS. Facebook

6.6.2024

Sjednica Kantonalnog odbora SDA KS održat će se večeras u 20 sati, a na njoj bi se trebalo odlučivati o kandidatima za načelnike.

Iako su neki mediji objavili da će Sebija Izetbegović biti kandidatkinja za načelnicu Centra, prema informacijama "Avaza" to nije tačno. Večeras će se odlučiti da li će SDA ponuditi uopšte kandidata u ovoj općini ili će podržati kandidata DF-a Dennisa Gratza.

Aktuelni načelnici

U Starom Gradu bi kandidat za načelnika trebao biti Dženan Selimbegović, koji je prije nekoliko mjeseci poražen od Irfana Čengića.

U Ilijašu, Vogošći i Trnovu bi kandidati trebali ostati aktuelni načelnici Akif Fazlić, Migdad Hasanović i Ibro Berilo.

Općinski odbor SDA Hadžići je predložio zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Eldara Čomora za kandidata u ovoj općini.

Blizak Sebiji Izetbegović

Zastupnik u Parlamentu FBiH Adnan Efendić je najavljivao borbu za načelničku funkciju u Novom Gradu, no do sada se pokazivao otpor viših organa vlasti, koji smatraju da se treba pružiti podrška Semiru Efendiću iz SBiH. 

U Novom Sarajevu se kao jedna od opcija ranije spominjao Kerim Balić, inače blizak Sebiji Izetbegović, dok je druga opcija da se podrži kandidat Stranke za BiH Muamer Bandić.

Vezano za Ilidžu još uvijek nisu kružila u javnosti određena imena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.