DOBOJ ISTOK

Organizovan prijem kurbanskog mesa u HO MFS - EMMAUS: Nakon prijema se skladišti u velikim hladnjačama

Kurbansko meso će se tokom godine godine korisititi za ishranu 470 korisnika, za projekat „Jedan obrok dnevno“

Prijem kurbana u Doboj Istoku. H. Čalić

H. Čalić

16.6.2024

Kao i proteklih godina i ovog Kurbanskog bajrama, HO Medjunarodni forum solidarnosti –Emaus u Doboj Istoku, u svojim osposobljenim kapacitetima vrši veoma organizovan prijem kurbanskog mesa. Prijem mesa se vrši u na punktovima Prihvatnog centra „Duje“ u Doboj Istoku od 7-20 sati. Evo šta je tim povodom za „Dnevni avaz“ izjavio Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS:

- Prema iskustvima iz ranijih godina, u nekoliko medžlisa Islamske zaednice u ovom dijelu Bosne i Hercegovine kurbansko meso za Prihvatni centar „Duje“ prikuplja se organizovano i u znatnim količinama, u čemu je prednjačio MIZ Tešanj, a uključeni su bili i MIZ-e Gradačac, Živinice, Kotor Varoš, Srebrenica, mnogobrojni džemati u susjednim općinama, kao što je džemat Donje Vukovije i drugi.

Ističe, da se prikupljeno kurbankso meso tokom godine koristi za ishranu 470 koristnika koji borave u Prihatnom centru Duje, za projekat „Jedan obrok dnevno“ i ishranu osoba u Internatskom smještaju Potočari-Srebrenica.

Inače, MFS-Emmaus ove godine obilježava jedan jubilej 25.uspješnih godina humanitarnog rada, pa nije ni čudo što je kod građana stekao povjerenje i što će i ovog bajrama prikupiti potrebne količine kurbaoskog mesa, potrebnog za vlastitu centralnu kuhinju u Prihatnom centru Duje.

Prema onome što smo zabiježili u Prihvatni centar Duje, danas od 10 sati počela su pristizati vozila sa kurbaskim mesom. Kurbansko meso dovoze cijele porodice, pojedinci a najveće količine će pristići u toku sutrašnjeg dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.