SVEČANOST

U KPZ Zenica svečano obilježen Kurban-bajram: Osuđenici odigrali predstavu "Tvrđava"

Svečanosti su prisustvovali Uprava Kazneno-popravnog zavoda na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom, Amir ef. Kaknjo u ime Medžlisa IZ u Zenici

Predstava u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

19.6.2024

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici jučer je prigodnim programom obilježen veliki blagdan kod muslimana Kurban-bajram.

Svečanosti su prisustvovali Uprava Kazneno-popravnog zavoda na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom, Amir ef. Kaknjo u ime Medžlisa Islamske zajednice u Zenici, te osuđenici:

Ovom prilikom osuđenici su odigrali fragmente iz predstave “Tvrđava” po romanu Meše Selimovića, koju su pripremali u saradnju sa Miroljubom Mijatovićem, dramskim pedagogom, te oduševili prisutne.

Direktor Isak čestitao je dramskoj sekciji na izvrsnoj predstavi, ali i uputio čestitke povodom Kurban-bajrama.

- Čestitam svima koji su učestvovali u izradi programa. Pohvalno je i pozitivno vidjeti da Zavod uistinu mijenja osuđenike na bolje i da pored vrsnih bravara, pekara, varioca, ima i onih koji su talentovani za glumu. Želja za promjenom, disciplinovano i odgovorno ponašanje, rad i trud, jedini su načini da se dođe do oporavka ličnosti. Još jednom iskrene čestitke svima koji su učestvovali u realizaciji ovog programa. Ovu priliku koristim da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti zaželim sve najljepše povodom velikog blagdana Kurban-bajrama, Bajram šerif mubarek olsun - kazao je direktor Isak, posebno se zahvaljujući hafizu Amiru ef. Kaknjo na dolasku.

Ukazujući na značaj Kurban-bajrama, spremnost da boravak u zatvoru iskoriste kako bi postali bolji ljudi, efendija Kaknjo zaželio je osuđenim osobama da što prije bajrame provode sa svojim najmilijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.