O SIGURNOSNOJ SITUACIJI

Isak s novoimenovanim predstavnikom UNICEF-a u BiH razgovarao o realizaciji zajedničkih projekata

Ministar Isak je istaknuo kako je rad UNICEF-a od velikog značaja za BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Fena

FENA

19.6.2024

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog predstavnika UNICEF-a za BiH Marca Luceta. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH te o drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.

Poboljšanje sigurnosne situacije

Tokom razgovora Lucet je pohvalio trud i zalaganje ministra Isaka koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje BiH ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući značaj realizacije zajedničkih projekata koji bi rezultirali boljim životom građana, posebno djece - saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Isak je istaknuo kako je rad UNICEF-a od velikog značaja za BiH, jer je Bosna i Hercegovina opredjeljena za zaštitu prava djece kao najosjetljivije kategorije društva i nastavit će provoditi obaveze koje proizilaze iz međunarodnih instrumenata u ovoj oblasti.

Aktivnosti Federalne uprave policije 

Ministar je upoznao Luceta s aktivnostima koje poduzima Federalna uprava policije u borbi protiv cayber kriminala sa posebnim osvrtom na zaštitu djece od zloupotrebe na internetu.

U proteklom periodu Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa UNICEF-om provodilo je niz aktivnosti u sklopu projekta „Pravda za svako dijete“ te će se ta saradnja nastaviti i ubudućnosti.

Također će se nastaviti saradnja na projektima obuke policijskih službenika u oblasti maloljetničke delinkvencije, nasilja u porodici i cayber kriminala u cilju zaštite prava djece bilo da su oni žrtve ili počinioci krivičnih djela.

Na kraju sastanka ministar Isak je zahvalio Lucetu na posjeti i iskazao uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.