BIZNIS

Otvoren novi Korisnički centar BIHAMK-a

SARAJEVO Povodom 69. godišnjice postojanja

Mi.K.

4.2.2015

Povodom 69. godišnjice postojanja, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) danas je u Sarajevu otvorio novi Korisnički centar.

Nakon deset godina stabilnog rasta i konstantnog ulaganja u razvoj novih usluga, protekla godina je bila izuzetno uspješna na svim poljima, posebno na polju članstva i usluga, tako da je BIHAMK ostvario povećanje broja članova od 20 posto te trenutno ima više od 41.000 aktivnih članova.

Korisnički centar BIHAMK-a je dio strategije ravnomjernog razvoja pratećih službi i daljni korak u razvoju i poboljšanju usluga.

Ovaj klub, po riječima predsjednika UOBIHAMK-a Rasima Kadića, u posljednjih desetak godina bilježi stabilan rast i konstantna ulaganja u razvoj novih usluga.

- Centar će, uvjeren sam, poboljšati usluge koje pružamo svim građanima kojima je potrebna asistencija na putu - kazao je Kadić na prigodnoj svečanosti.

Direktor BIHAMK Asistencija Elvedin Hasanović je rekao da je otvaranjem ovog centra povećan broj operatera sa devet na 20, tako da će biti u mogućnosti da pruže još kvalitetniju uslugu članovima i svim građanima.

U sklopu ove investicije urađena je kompletna rekonstrukcija i proširenje server sale i svih serverskih kapaciteta, odnosno hardverske i softverske podrške, kao i agregat. Vrijednost investicije je oko 150.000 maraka.

Korisnički centar zvanično je pustio u rad predsjednik COFO-a, Koordinacijskog foruma auto-moto klubova srednje i istočne Evrope i potpredsjednik Svjetske automobilističke federacije za regiju Evropa (FIA) Danijel Starman koji je ocjenio da je BIHAMK jedan od najbolje organizovanih klubova u regiji.

Naglasio je da otvaranje novog Korisničkog centra predstavlja značajan korak u pružanju još kvalitetnije usluge vozačima, a sve u funkciji sigurnog prometa.

- U FIA smo veoma zadovoljni pošto je BIHAMK veoma aktivan, a otvaranjem ovog centra ispunjava se strategija FIA-e da u svakoj zemlji naši članovi imaju vrlo kvalitetnu uslugu - dodao je Starman.

U okviru programa obilježavanja godišnjice BIHAMK-a na Ilidži će danas biti održana svečana Skupština BIHAMK-a.

U prisustvu članova Skupštine i brojnih gostiju, za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a, kolektivima i pojedincima će biti dodjeljena tradicionalna priznanja , zlatne i srebrne plakete i značke.

Također, u cilju poticanja saobraćajno-preventivnih aktivnosti, na svečanoj Skupštini i ove godine bit će uručena priznanja "Najuspješnija škola" i "Najuspješniji nastavnik".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.