BIZNIS

Bez dolaska u poslovnice: "Sberbanka BH" omogućila ugovaranje proizvoda i usluga na radnom mjestu

Pogodnost za kompanije i njihove zaposlenike

M.Kunarac

11.2.2015

Kao društveno odgovorna kompanija "Sberbanka BH" kontinuirano radi na razvoju i širenju poslovanja s fokusom na novim kanalima prodaje.

Iz banke odnedavno klijentima je omogućeno da ugovore proizvode i usluge na svom radnom mjestu, bez dolaska u poslovnicu.

U pitanju je projekt "Bank@Work", odnosno "Vaša banka na vašem radnom mjestu", u okviru kojeg zaposlenici "Sberbanke BH" realizuju organizovane posjete određenim kompanijama, sastanke s njihovim zaposlenicima i na licu mjesta završavaju mnoštvo poslova zbog kojih bi klijent morao doći u banku.

- Ovaj je kanal namijenjen prije svega klijentima koji zbog radnih ili drugih obaveza nisu u mogućnosti doći u poslovnice. Oni zahvaljujući ovom projektu sve aktivnosti oko apliciranja za kredit ili karticu ili ugovaranje depozita mogu završiti na svom radnom mjestu, tokom pauze - kazala je Emina Muharemović, direktorica prodaje i poslovne mreže u ovoj banci.

Prema njenim riječima, nekoliko mjeseci mukotrpnog rada se isplatilo, jer su prvi u BiH u potpunosti implementirali ovaj koncept i svojim klijentima omogućili jednostavniji i brži pristup finansijskim uslugama.

- Realizovali smo ovaj projekat u nekoliko vodećih kompanija u BiH, a planiramo uključiti i ostale zainteresovane kompanije. Dosadašnja iskustva su veoma pozitivna jer su i poslodavci prepoznali značaj ovog projekta, prije svega kroz smanjenje odsustva zaposlenika i uštedu vremena, ali i kroz različite finansijske pogodnosti koje ostvaruju i zaposlenici i poslodavci u okviru projekta Bank@work - kazao je Enver Lemeš, direktor poslovanja s pravnim licima u "Sberbanci BH".

Sve zainteresovane firme za učešće u ovom projektu se mogu prijaviti putem regionalnih koordinatora "Sberbanke BH".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.