BIZNIS

BiH ne štiti strane investitore

Kritike aktuelnoj vlasti u našoj zemlji

A. Hu.

16.3.2015

"Biznis klub BiH" Holandije i Ambasada BiH u Den Hagu bili su domaćini malog "Biznis foruma" na temu "Partnerstvo bh. privrede i dijaspore: Dioničarskim društvom u budućnost razvoja ekonomije BiH" s ciljem davanja jačeg impulsa partnerskim vezama između BiH i njene dijaspore.

Skup je pozdravio Ahmet Halilović, ambasador BiH u Holandiji, a vlastita pozitivna iskustva iznijeli su biznismeni iz Holandije, Turske, Njemačke, Austrije i Švedske, a čije porijeklo vodi iz BiH. Šta potencijalne investitore očekuje ukoliko se odluče pokrenuti biznis u BiH govorila je Maida Bećirović, zamjenica direktora FIPA, agencije za unapređenje stranih investicija u BiH.

Više učesnika foruma uputili su oštre kritike na račun vlasti BiH koje ne nude dovoljno zaštite stranim investitorima kako bi što prije vratili uloženi novac.

Skup je održan u Svečanom salonu Ambasade BiH, a gostima se obratio i Hasan Šehović, predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH. Nakon radnog dijela organizirana je i zakuska uz tortu, povodom desete godišnjice postojanja "Biznis foruma BiH" Holandije.

Među gostima su bili i Ahmet Kemal Baysak, počasni generalni konzul BiH u Turskoj koji je iznio dobre primjere turskih investicija u BiH.
                                        
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.