BIZNIS

Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi traži dobavljače iz BiH

E. H.

1.2.2018

Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi "Kingfisher Group" iz Velike Britanije traži dobavljače iz naše države, objavila je Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH).  

Naime, "Kingfisher Group" je britanska multinacionalna kompanija sa sjedištem u Londonu, koja se bavi prodajom proizvoda za domaćinstva u preko 1.200 prodavnica u 10 zemalja Evrope, Rusiji i Turskoj.

Snabdijevanje svih prodavnica se vrši iz 7 izvornih kancelarija (Istočna Evropa, Južna Evropa, Sjeverna Evropa, Balkan, Bliski Istok, Šangaj i Hong Kong). Balkanska kancelarija (iz Bukurešta), koja se bavi ugovaranjem poslova sa dobavljačima, trenutno traži partnere sa Balkana koji mogu izvoziti proizvode na međunarodna tržišta.

Predstavnici "Kingfishera" traže dobavljače za veliki broj proizvoda, ali su im prioritet proizvodi industrije plastike, a zainteresovani su za saradnju sa proizvođačima plastičnih kanti, saksija, raznih kutija, cijevi...

Preliminarno je planirano da se bilateralni sastanci izabranih bh. kompanija i predstavnika "Kingfisher Group" iz Balkanskog centra, održe sljedećeg mjeseca, u prostorijama VTK BiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.