BIZNIS

Najveći regionalni preduzetnički događaj stigao i u Sarajevo

Trosatna interaktivna manifestacija predstavit će neke od najinspirativnijih priča

Manifestacija ima za cilj promociju i podržavanje lokalnog preduzetništva

Avaz.ba

12.3.2019

"Global Shapers Community" Sarajevo, međunarodna neprofitna organizacija nastala kao inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma, organizira "Startup Europe Week", koji će se održati u četvrtak, 14. marta u Amfiteatru Skenderija u 18 sati.

Događaj ima za cilj promociju i podržavanje lokalnog preduzetništva. Održava se u 300 gradova u Evropi, a ove godine i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Edukativni dio

- Željeli smo dovesti na jedno mjesto sve predstavnike preduzetničkog ekosistema u našem gradu, sa jedne strane "startupe", postojeće i buduće, a sa druge strane sve organizacije koje pružaju određenu vrstu podrške za preduzetnike, kao što su inkubatori, fondovi, mentorski programi, državne stimulacije - naglasio je Stevan Marković, potpredsjednik ove organizacije.

Trosatni interaktivni događaj predstavit će neke od najinspirativnijih "startup" priča iz Sarajeva čiji je cilj da potaknu mlade ljude da se pokrenu i rade na vlastitim idejama, te motivišu na proaktivan pristup preduzetništvu.

Učesnici će imati priliku poslušati i druge predstavnike "startup" ekosistema grada - organizacije koje podstiču ljude da se bave preduzetništvom, ulažu u ideje ili pružaju mentorsku ili drugu vrstu podrške.

Sistemsko djelovanje

Nakon edukativnog dijela, uslijedit će "networking" druženje gdje će prisutni imati priliku međusobno se upoznati, te razgovarati i povezati sa svim govornicima panel diskusija.

- Vjerujemo da je jedini način za jačanje preduzetničkog ekosistema u BiH kolektivno i sistemsko djelovanje u cilju podsticanja i razvoja preduzetništva.

Događaji kao što je "Startup Europe Week" jedan su od načina da se ljudi upoznaju sa svim prilikama koje su im na raspolaganju, jer je vrlo često upravo manjak informacija prva barijera sa kojom se susreću mladi preduzetnici - istakla je Elma Delalić ispred "Global Shapersa".

Učešće na "Startup Europe Week" je besplatno uz obaveznu registraciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.